love

Loading...

Saturday, August 21, 2010

kaum hawa


perempuan,mahluk tuhan yang paling susah di paham. UNPREDICTABLE. org kate LELAKI ego tinggi.habes perempuan? perempuan dan lelaki saling bertentangan, oh TIDAAAK! aku tak boleh deny fakta.mmg BETUL! bnde betol, kalao same mstyla lelaki dgn perempuan same2 pkai tudung kan kan kan? hey hey, ape yg ak nak ckp sbenanye nie ezzny. FOKUS FOKUS. okay okay take a deep breath.

kenapa kadang - kadang lelaki selalu ta pham perempuan? dye ta pham ke kenapa perempuan marah.okay, biarlah ak bgtahu kenapa. sbb perempuan ade PERIOD. ade PMS. lelaki ade ke? tade kan. percayalah bahawa setiap perkataan yang perempuan ungkapkan mmpunyai maksud yang ckup besar lagi bermakna, tp kenapa? lelaki suke TAKE IT EASY bnde2 mcm tu? bnde remeh temeh pulak dy pandang serious. hey hey,jgn slah pham ak ye.aku disini bukan untuk mmbezakan lelaki dan perempuan.tidak sama sekali. TETAPI..

kenapa? kenapa ade perselisihan faham dalam sesuatu perhubungan. dan itu lah sebenarnya relationship! ada pasang surut nya. tapi mesti ade punca nya. puncanya sebb dua2 ego sgt. masing - masing ta nak klah! nak menang. nak tnjuk hebat.

truuut trutt, trrut, truuut.
"halo"
"syg, u tga wtpe nie? dah tdo yea?"si lelaki meng - hye
"aah" menjawab malas
"ouh ganggu ke nie?"
"hmmm..."perempuan menjawab
"okay tapelah,pegyla tdo. ta nak kacao"

tgok, korang dah la kaco tido perempuan. apelah salahnya korg ckp ape yg korg nak ckp sgt tu. smpai call tgah mlm. sebenanye perempuan tu mengharap sgt lelaki tu memberitahu sumthin kat dye. dye saje je menjwab "hmmm...." nak tgok ape respon lelaki.

"okaylah. u jgn carik i lagy" kata permpuan
"okay" lelaki menjwab ringkas

ouh, terpanah nya jiwa seorang perempuan bila mndgar si lelaki mnjwb sedemikian rupe. smpai haty. berkaca mata perempuan itu lalu menitis la air mata gugur ke bumi.
sbenanye permpuan tu nak test je. betol ke laki ni nak kat aku. tp laki tu pulak ckp mcm tu.

yg sedang merepek,
ezznyothman

1 comment: