love

Loading...

Friday, November 26, 2010

solusi garam


please dont confess that u proud to be sc stream student.for me is not okay!ak ta bjak pndai bole ckp "oh yeah ak bdak sc student yg bole score A+ dlm semua mata pelajaran". ak ta sebijak pndai alexander graham bell yg bole introduce telefon utk semua org, ta sepintar albert einstein yg bole solve ape jenis bagai mngenai fizik, ta se-power Abu Abdullah Mohammad Ibn Musa al-Khawarizmi yg bole buat formula mathematics bagai. mereka hebat bukan?

cuba lah bagi dyeorg try jwb paper spm. "celah gigi je" albert einstein ckp. hey, ezzny jgn tpu okay! albert einstein ta berbahasa melayu mcm kite. tgok anak ibu ta pndai. ta kan ALBERT EINSTEIN berbahasa melayu?

ank ibu ta mcm org laen. org laen? org laen la. mcm jran depan rumah, anak dye dpt semua A1 spm kan, ta mcm jran sbelah dpt 6A1 tuk spm kan. tak mcm anak macek Dah yg anak dye dpt scholarship belajar oversea. anak ibu ape ada? ade spek mata putih je :(
tp bukan salah ibu dpt anak yg benak mcm saya nie kan.



anak ibu kuat tdur kan.kenapa? ibu ckp sejak lahir mmg kuat tdo :( hari hari balek skolah ak akn tido tido tido, dan seterusnya pada malam hari buat kerje sekolah semua selesai *kadang ta siap pon, and andddddd tddur balek. pkul berapa? pkul 1200 tgah mlm laa. esok pulak pg bgun pkul 0600 pagy, dan sedia utk ke sekolaa. okaay rewind balek. berapa jam kau tdur? almost 9 jam kan. dah mcm bdak kecik kan tdur lebih 8 jam.ptutnye umur mcm ak tdur pkul 0200 pagy masih okay lagy. tp aku tabole. sbb? ak penakut lah. ak tak kuat mcm summayah. ak lemah, cepat goyah, cepat ptus asa. ak takut kalo ak tdur lewat nty ade 'bnda' tak sepatutnya dtg kacau ak. ak ta kuat.

tp kalau aku ta pndai ta kan nk salahkan org sekeliling kan? salah diri sendiri lah sbb bdoh sgt. tgok org pndai, dyeowg slalu buat ap? selalu gossip ke? nono no, dyeorg selalu study. "bkn mcm kau tu ezzny, pemalas!" suke tdur, gossip je tahu. belajar MALAS!



solusi garam atau dalam bahasa inggeris nye salt solution. hey sape introduce salt solution. ak ta suke laah. sbb ak ta rety beza mne garam larut dgn tak? ak tahu garam laut je. kenapa nk ade garam. tgok, sbb ade garam byk org kene saket darah tinggi. HAHHAA. alah agree je dgn ak mmg pon kan.HAHA *kenapa aku suke merepek?



"EZZNY KENAPA KO TULIS ENTRI MCM SHITTO?" SUKE HATI AKULAH, AK PNYE BLOG. SEMUA RAKYAT MALAYSIA ADE KEBEBASAN BERSUARA. YES IT IS! "KENAPA KO UPDATE BLOG DUA KALI SEHARI?" LANTAK LAA, NIE DAH CATEGORY UTK HARI SABTUNYE, YG PG TD AK UPDATE TU UTK HARI JUMAAT PUNYE! UNDERSTAND!

updated by ezzny zulaikha othman

1 comment:

  1. Aku tertarik menarik nak baca entri kau ni sebab ada garam tu., HhHAHA. Skandal ak kat sekolah aku gelar NaCl. Heeeee. :DD

    ReplyDelete